Instal·lació fotovoltaica d’autoconsum amb Micro-inversors

Com funciona una fotovoltaica d'autoconsum amb microinversors

Dissenyem i instal·lem instal·lacions d’autoconsum amb micro-inversors.

Està prohibit l’autoconsum?

No! La nova llei RD15/2018 aprovada el 5 d’octubre del 2018 no només permet el dret a l’autoconsum sinó que també simplifica els tràmits per poder fer una instal·lació d’autocomsum. Sense cap dubte hem entrat definitivament a l’època de la transició energetica on les energies renovables guanyaràn terreny envers les energies contaminants.
Les instal·lacions d’autoconsum (interconnectades amb la xarxa elèctrica) de fins a 10Kw que disposin d’un equip d’injecció 0 que asseguri que no s’aboca excedent a la xarxa només hauran de pagar un càrrec fixe anual que no superarà els 16€.
Si la nostre instal·lació és amb bateries llavors a més de pagar el càrrec fixe anual també haurem de pagar un càrrec variable per cada Kwh generat per la nostre instal·lació fotovoltaica ( més o menys 150€/any). Aquest últim és el denominat impost al Sol.

De totes maneres us adjunto un resum de la llei sobre l’autoconsum per aclarir alguns dubtes :
Resum RD900/2015

Existeixen 3 tipus d’instal·lacions d’Autoconsum

Instalació aïllada fotovoltaica bateries

Instal·lacions aïllades

Instal·lacions on no hi arriba la xarxa elèctrica ( cases de pagès, etc…)

Fotovoltaica d'Autoconsum amb bateries

Autoconsum amb bateries

Autoconsum amb acumulació recolzades per la xarxa elèctrica o generador

Fotovoltaica Autoconsum sense bateries

Autoconsum sense bateries

Autoconsum directe sense acumulació amb Injecció 0 o micro-inversors

Què és una Instal·lació d’autoconsum amb micro-inversors?

Els micro-inversors són inversors d’uns 250W de potència que serveixen per estalviar el consum “standby” de la nostre casa. Els consums “standby” són aquells consums que estàn consumint encara que no siguem a casa com per exemple : Routers, leds TV, càmeres de videovigilància, Leds Forn, Leds microones, etc.. Són petits consums que al llarg de l’any sumen un gran quantitat de Kwh consumits.
La instal·lació és molt senzilla i econòmica ja que estàn formades per un panell solar i un micro-inversor.

Instal·lació fotovoltaica autoconsum micro-inversors

Esquema instal·lació amb micro-inversor.

I com funciona un micro-inversor?

El micro-inversor es col·loca darrera del panell solar , s’endolla el positiu i negatiu a l’entrada del micro-inversor i la sortida s’endolla a qualsevol presa de corrent o a algun magnetotèrmic del quadre general de la vivenda.
El micro-inversor només donarà corrent a l’habitatge mentres estigui connectat a la xarxa elèctrica, si marxa la llum de l’habitatge per qualsevol motiu el micro-inversor no donarà alimentació als electrodomèstics.

Què s’ha de tenir en compte a l’hora de fer una instal•lació amb micro-inversors?

Simplement s’ha de fer un estudi del consum standby de l’habitatge per tal que no sobredimensionèssim el micro-inversor i evaquèssim excedent a la companyia elèctrica.
La instal•lació és molt ràpida, s’instal•la i es posa en marxa en menys de 5 hores. També és molt senzilla ja que l’inversor va col•locat darrera l’inversor.

Avantatges :

  • Instal·lació ràpida: s’instal·la i es posa en marxa en menys de 5 hores ) .
  • Senzilla: ja que l’inversor va col·locat darrera del panell solar i la sortida la podem endollar a qualsevol presa de corrent.
  • Econòmica : al comptar amb només un panell i un micro-inversor resulta molt econòmic. Ideal per regalar a algun amic o familiar.
  • Fàcilment ampliable : la instal·lació es pot anar ampliant mica en mica posant diferents micro-inversors en paral·lel.

preus micro-inversors

Preus